0.0
0.1
1 1
1 2
1 3
1 4
1 5
1 6
1 7
1 8
1 9
2 2
2 3
2 4
2 5
2 6
2 7
2 8


Правила конкурсного приймання

Правила конкурсного приймання до

Коломийського НВК № 9 «Школа-природничо-математичний ліцей»

Коломийської міської ради

 

Загальні відомості

1.Коломийський НВК № 9 «Школа-природничо-математичний ліцей» Коломийської міської ради у 2016 році приймає учнів за природничо-математичними напрямами в такі класи:

-       Природничий (з поглибленим вивченням біології та хімії);

-       Фізико-математичний (з поглибленим вивченням математики та фізики).

2.Організацію вступу до ліцею здійснює Приймальна комісія, склад якої затверджується наказом директора. Головою приймальної комісії є директор ліцею.

3.Приймання учнів до ліцею здійснюється на конкурсній основі на загальних або пільгових умовах. Підставою для надання пільг можуть бути лише навчальні досягнення учнів (призери та переможці міських олімпіад та конкурсів з профілюючих предметів). Соціальних пільг для вступників ліцей не надає.

4.Мікрорайон для ліцею не встановлюється. У конкурсному відборі можуть брати участь учні 7-х класів незалежно від місця проживання.

5.Усі майбутні ліцеїсти користуються рівними правами незалежно від статі, расової, національної приналежності, соціального та майнового статуту, віросповідання.

Прийом документів

6.Вступники особисто подають до Приймальної комісії заяву про вступ до ліцею, в якій вказують обраний напрям підготовки.

7.До приймальної комісії можна подавати копії дипломів, грамот, інших документів, які підтверджують здібності учнів, їхні навчальні досягнення з обраного профілю.

Вступні випробування

 

8.Для вступу до ліцею учні складають три письмові екзамени:

·      українська мова (тести і диктант);

·      до математичної групи -  з математики та фізики;

·      до природничої групи – з  біології та хімії.

9.Вимоги до вступних випробувань розробляються спільно предметним методичним об’єднанням  вчителів ліцею, а також методистами управління освіти м. Коломия. Зміст вступних випробувань відповідає навчальним програмам основної загальноосвітньої школи.

10.Письмові екзаменаційні роботи (у тому числі чернетки) виконуються на листках зі штампом ліцею. На листках не допускаються будь – які умовні помітки, які б розкривали авторство роботи. Автор роботи вказується тільки на титульному листку.

11.Під час проведення  вступних випробувань забороняється використовувати підручники, навчальні посібники, мобільні телефони та інші матеріали, що не передбачені рішенням Приймальної комісії. В разі користування вступником під час випробування сторонніми джерелами інформації (в тому числі підказуванням) він відсторонюється від участі у випробуваннях. На його екзаменаційній роботі викладач вказує причину відсторонення і час. При перевірці така робота дешифрується і за неї виставляється незадовільна оцінка незалежно від обсягу і змісту написаного. Апеляції з питань відсторонення від випробовування за вищевказаними причинами не приймаються.

12.Учні, які хворіли під час проведення конкурсу, зобов’язані подати медичну довідку, на підставі чого їм надається право участі в повторних конкурсних випробуваннях, терміни проведення яких визначає директор ліцею.

13.Особи, які не встигли за час письмового випробування повністю виконати екзаменаційні завдання, здають їх незакінченими.

14.Результати випробувань оформляються у вигляді протоколу предметної комісії і оприлюднюються протягом трьох днів після проведення випробувань.

15.Сторонні особи без дозволу голови Приймальної комісії не можуть бути присутніми при вступних випробуваннях, за винятком осіб, уповноважених Управлінням освіти Коломийської міської ради.

Умови апеляції

16.Якщо учні, їх батьки або особи, які їх замінюють, не згідні з рішенням конкурсної комісії, вони можуть звернутися до голови комісії з апеляцією. Апеляція подається протягом трьох  днів після оголошення результатів конкурсу і розглядається протягом трьох днів з дня її подання. Для розгляду апеляцій створюється апеляційна комісія, чисельність та склад якої визначаються за погодженням з  відповідним органом управління освітою. Проведення додаткових випробувань під час розгляду апеляції забороняється.

17.У разі, якщо висновки апеляційної комісії не задовольняють осіб, які подали апеляцію, останні можуть звернутися до відповідного органу управління освітою, який створює свою апеляційну комісію, рішення якої є остаточним.

Пільги при вступі

18.Призери та учасники ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, призери ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, учасники ІІ та конкурсів – захистів науково – дослідницьких робіт Малої академії наук поточного року зараховуються до ліцею без вступних випробувань.

19.У разі рівної кількості балів перевага при зарахуванні надається учням – учасникам міських олімпіад з предметів, які є профільними для даного класу; учням, які мають вищі оцінки з профілюючих предметів у документі про освіту, учням, які мають інші навчальні досягнення. Питання про зарахування в таких випадках вирішується Приймальною комісією.

Порядок зарахування

20.Учні, які згідно з рейтингом пройшли конкурс, зараховуються до навчального закладу наказом директора на підставі рішення конкурсної комісії. Зарахування учнів проводиться протягом 5 днів після оголошення результатів конкурсу.

21.Особи, які не приступили до занять без поважних причин протягом 10 днів після початку навчального року, відраховуються з ліцею. На звільнені місця може проводиться додаткове конкурсне приймання.

22.Учень має право брати участь у конкурсних випробуваннях, що їх  проводять декілька загальноосвітніх навчальних закладів, але для зарахування до ліцею вступник повинен надати оригінал документа про освіту (та інші відповідні документи) не пізніше ніж протягом 5 днів після закінчення конкурсу в ліцеї.

Контроль за проведенням конкурсу

23.Директор навчального закладу несе персональну відповідальність за дотримання вимог даної Інструкції.

24.Ці правила конкурсного приймання складені на основі Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до гімназій, ліцеїв, колегіумів.