0.0
0.1
1 1
1 2
1 3
1 4
1 5
1 6
1 7
1 8
1 9
2 2
2 3
2 4
2 5
2 6
2 7
2 8


Мала академія наук - це перший крок до великої науки

Успіху кожний досягає по-своєму: для когось – це вершина гори, на яку треба піднятися, долаючи перешкоди, для когось – це зоряні висоти, до яких бажають злетіти, а для ліцеїстів  звичною стала формула: «Успіх залежить від тебе». Одноіменний проект нашої Програми має на меті формування лідерських якостей учнів, розвиток талановитих і обдарованих дітей засобами пошукової, науково-дослідницької роботи, сприяння вихованню гармонійно розвиненої, високоосвіченої, соціально активної і національно свідомої особистості, здатної до саморозвитку та самовдосконалення впродовж життя.

Сьомий рік  поспіль працює наукове товариство учнів «Глобус» Коломийського навчально-виховного комплексу №9 «Школа-природничо-математичний ліцей» як добровільне об’єднання учнів, зацікавлених у поглибленому вивченні окремих навчальних дисциплін та галузей науки і техніки.

Членами НТУ «Глобус» є ліцеїсти І-ІV курсів та вчителі, які займаються науково-дослідницькою роботою і мають можливість вносити свою лепту в розвиток сучасної наукової думки. Завдяки співпраці з Малою академією наук України вони беруть участь у обласних, всеукраїнських наукових конференціях, форумах, семінарах, відкритих лекторіях. Ліцеїсти є призерами І-ІІ та учасниками ІІІ етапів МАН України.

Тісна співпраця наукового товариства та обласного відділення МАН України дає можливість учням спробувати свої сили в галузі науки, сприяє їх інтелектуальному розвитку. Спільними зусиллями створено освітнє середовище за участю педагогів, вчених, учнів, організовано різноманітні заходи з метою формування в учнів системи пошукових, наукових поглядів засобами популяризації знань про навколишній світ, досягнення науки, техніки, літератури, культури, мистецтва тощо,  оволодіння ними сучасними методиками, навичками і формами організації та проведення самостійних наукових досліджень, сприяння професійної орієнтації обдарованої учнівської молоді.

Саме тому втілюється в життя  проект «Всеукраїнська мобільна студія популярної науки та техніки». Зустрічі з представниками Національного центру «Мала академія наук України», викладачами ВНЗ та науково-педагогічними працівниками Івано-Франківського обласного відділення МАН України дають можливість учням більш детально дізнатися про сучасні новітні технології, брати участь в експериментах та лекційно-практичних заняттях.

         Головне у роботі НТУ, як вважають ліцеїсти, - це чітке викладання своїх думок, спілкування та зустрічі з цікавими людьми, великий досвід досліджень, а також наполегливість, вміння відстоювати свою думку.

Завдяки системній роботі з обдарованими учнями та налагодженій співпраці з Малою академією наук ми сприяємо формуванню успішної особистості, адже успішна людина – скарб для України.

Цьгоріч переможцями обласного етапу конкурсу-захисту стали ліценїсти:

Мизюк Ірина, 41П група – І місце (відділення хімії та біології)  Науковий керівник:  Бонарєва Світлана Олександрівна

Симчич Марія, 31МП група – І місце(відділення хімії та біології)  Науковий керівник: Костинюк Марія Михайлівна

Когут Надія, 41П група – ІІ місце (відділення хімії та біології) Науковий керівник: Кушка Надія Йосипівна, Гулик Людмила Миколаївна

Тринога Олеся, 31МП група – ІІІ місце (відділення екології та аграрних наук) Науковий керівник: Костинюк Марія Михайлівна

Кучірка Олег, 31МП група – ІІІ місце (відділення технічних наук) Науковий керівник: Гургула Галина Ярославівна


Коментарі