0.0
0.1
1 1
1 2
1 3
1 4
1 5
1 6
1 7
1 8
1 9
2 2
2 3
2 4
2 5
2 6
2 7
2 8


У школі-ліцеї відкрито музей

14 жовтня у школі-ліцеї відбулася історична подія - відкриття та освячення музею історії закладу та Євроклубу "Euroland". Музей для школи - це не лише історичні пам'ятки, а й нагадування про славні справи минулих поколінь, які надихають юних коломиян-ліцеїстів бути гідними продовжувачами традицій закладу.

Створення музею є результатом цілеспрямованої, систематичної творчої пошуково-дослідницької, збиральницької, фондової, експозиційної роботи, до якої були залучені педагогічний, учнівський та батьківський колективи. На даний момент фондова колекція нашого музею налічує багато зібраних експонатів, які планується постійно доповнювати. У музейній експозиції розкрито різноманітні аспекти історії закладу, на багатьох стендах є цілий ряд світлин з різних років життя школи, витяги з архівних документів, шкільні документи, зразки грамот та підручників.

Зараз у музеї можна ознайомитися з унікальними історичними експонатами, біографічними даними всіх директорів школи, з інформацією про найкращих випускників, про педагогічний склад школи минулих років. 

На захід були запрошені вчителі-ветерани, випускники закладу, директори шкіл міста Коломиї, представники влади. Почесну місію перерізування символічної стрічки виконали заступник голови міста Коломиї з гуманітарних питань Ігор Граділь, директор школи-ліцею Ганна Пасічна, краєзнавець Василь Нагірний, директор Коломийського педагогічного коледжу Валерій Ковтун, вчитель-ветеран школи Олена Вдовіна та ліцеїст 41 МП групи, відмінник навчання Максим Лисишин. 

З фондом музею матимуть можливість працювати педагоги, ліцеїсти, учні та студенти закладів освіти не тільки міста Коломиї, а й району та області, які цікавляться історією та вивчають краєзнавство. 

Див. Фотогалерея