0.0
0.1
1 1
1 2
1 3
1 4
1 5
1 6
1 7
1 8
1 9
2 2
2 3
2 4
2 5
2 6
2 7
2 8


Пишаємося нашими випускниками

Роман Бойчук навчався в Коломийському природничо-математичному ліцеї з 2002-2013 рр. Під час навчання приймав активну участь у житті ліцею. Закінчивши ліцей із золотою медаллю, вступив у Львівський Державний Університет Фізичної Культури на тренерський факультет «Спорт».

Ще з раннього дитинства, з 5-ти років, Роман починає займатися спортивною гімнастикою, у 6 років – великим тенісом. Його перший тренер з тенісу Пролубщиков Сергій Олексійович. Тренування швидко розкривають тенісний талант хлопця. І вже через рік, з 7-ми років, Роман Бойчук приймає участь в обласних та Всеукраїнських змаганнях з великого тенісу в різних містах України, перемагаючи у своїй і старших вікових категоріях. З кожного Всеукраїнського змагання Роман повертається з медалями за перше, друге та третє місця у одиночному, парному та змішаному розрядах.

Починаючи з 8-ми років, у кожній віковій категорії, Роман входить в трійку кращих гравців України, а також був першим у рейтингу ФТУ. Хлопець входив у збірну України з тенісу до 12 і до 14 років. У 12 років вперше стає фіналістом у міжнародному турнірі під егідою ЄTA «Наші діти». Потім перемагає у турнірах Kravchenko Cup та Wilson Cup, за останній отримує контракт з фірмою Wilson. Щорічно перемагає і стає призером Кубків і Чемпіонатів України.

З тих пір приймає участь у Міжнародних змаганнях в Польщі, Чехії, Німеччині, Словаччини, Росії, Білорусі, Румунії, Угорщині, Єгипті, Тунісі та інших країнах.

У складі збірної команди Івано-Франківської області Роман Бойчук неодноразово приймає участь у Всеукраїнських Літніх Юнацьких Іграх з тенісу.

У 17 років Роман отримав звання Майстер Спорту України за вихід у фінал Літнього Чемпіонату України. Тоді ж, у 2013 році, фонд Андрія Федчука нагороджує Романа Бойчука за вагомий особистий внесок в розвиток фізичної культури та спорту в місті Коломия. Роман – неодноразовий переможець та призер Зимових і Літніх Чемпіонатів і Кубків України в одиночному, парному та змішаному розрядах. Про нього пишуть у таких українських тенісних виданнях, як журнал «Теніс» і «Tennis Club».

Навчаючись в ЛДУФК, Роман Бойчук бере активну участь у студентському житті університету, робить перші кроки у тренерстві. У Львові він тренується у Заслуженого Тренера України Яремкевич Віри Іванівни на кортах «Динамо». Роман – капітан університетської збірної команди з тенісу. Щорічно їх команда займає перші місця у Літній Універсіаді України. Після другого курсу команда займає перше місце у європейській універсіаді у м. Вроцлав (Польща). На даний час Роман Бойчук входить в тисячу кращих спортсменів планети в одиночному та парному розрядах ITF, а також пізніше й у рейтингу ATP. За кар’єру завоював понад 200 кубків і медалей у Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях.

Навчаючись на магістратурі, Роман Бойчук видає дві наукові статті за своєю спеціалізацією.

Після закінчення університету у 2019 році займається тренерською діяльністю. Влітку є членом та першою ракеткою команди тенісного клубу Вайблінген (Німеччина). Також з осені 2019 до січня 2020 року, до початку пандемії Covid-19, працює тренером та спаринг-партнером у Китаї.

На даний час Роман працює у тенісному клубі у м. Івано-Франківськ, тренуючи талановитих хлопців і дівчат, які вже зараз, у 12 років, як і він у дитинстві, входять у трійку кращих тенісистів України.

Роман продовжує і свою професійну тенісну кар’єру, тренується та активно приймає участь у Чемпіонатах, Кубках, Клубно-командному чемпіонаті України та міжнародних змаганнях ITF (ATP) в різних країнах світу.


Коментарі