0.0
0.1
1 1
1 2
1 3
1 4
1 5
1 6
1 7
1 8
1 9
2 2
2 3
2 4
2 5
2 6
2 7
2 8


Освіта Коломиї, листопад 2015 року

10 жовтня в м. Івано-Франківську відбувся обласний етап Всеукраїнського турніру юних біологів, в якому взяла участь команда «Домінанта» Коломийського навчально-виховного комплексу №9 «Школа-природничо-математичний ліцей».

Турнір – це змагання школярів у формі рольової гри, що сприяє набуттю умінь розв’язувати складні біологічні проблеми, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях.

У турнірі брали  участь 11 команд з різних навчальних закладів області. Команда «Домінанта» виборола почесне друге місце. У складі команди були ліцеїсти 31П групи Мизюк Ірина, Тодорів Оксана та 41 МП групи Гасюк Анна, Ковальчук Ігор та Нестерук Мстислава, керівники команди – вчителі біології  Бонарєва С.О.,  Костинюк М.М. Упродовж досить тривалого часу учням довелось багато працювати над запитаннями турніру, використовуючи довідкову літературу, інтернет – ресурси, разом відшукували рішення, яке не могло бути єдиним, виходячи зі змісту запитань.

Саме використання таких завдань дозволяло журі оцінити не лише рівень знань учасників турніру, а й їхні ораторські здібності, вміння вести дискусію, відстоювати свою точку зору, здатність знаходити позитивні та негативні риси доповідей суперників. Система розіграшу передбачала швидку зміну ролей кожної з команд, стимулюючи у їх членів потребу миттєво адаптуватися до нової ігрової позиції, краще розуміти стан суперників.

Важливість та переваги турнірів наявні, оскільки ця форма змагання не тільки допомагає учням виробити вміння концентруватися та розглядати запропоновану проблему з різних боків, але й надає педагогам змогу скласти досить об'єктивне уявлення про загальний рівень розвитку дітей, переваги та недоліки навчальних програм.А головне завдання таких змагань - це пошук талановитих учнів, схильних до наукової діяльності,  формування в школярів інтересу до природничих наук,  сприяння поглибленому вивченню біології, удосконалення роботи з обдарованою молоддю.

  Костинюк М.М., вчитель біології

Коломийського навчально-виховного комплексу№9

«Школа-природничо-математичний ліцей»


Коментарі